Ar Lietuvos gėjai išdrįstų nešti Grybauskaitės portretą?

Eisena prasidėjo Kurfurstendame (ugnephoto nuotr.)

Berlyne šeštadienį buvo švenčiama Christopher street day, o per miesto centrą nusidriekusioje eisenoje dalyvavo ne tik įvairių seksualinių pakraipų atstovai, bet ir politikai. Tiesa, ne visi tiesiogiai kaip Berlyno meras Klausas Voverait'as, kuris iš vieno sunkvežimio mėtė miniai prezervatyvų pakelius. Eisenos dalyviai buvo pasipuošę kaukėmis su V.Putino ir A. Merkel nuotraukomis, o Rusijos prezidento didelė nuotrauka su padažytomis lūpomis ir užrašu - "aš esu Deivė" matėsi net ir stovintiems atokiau. Kelių partijų atstovai eisenoje dalyvavo su savo partijų logotipais išpuošta transporto priemone. Kaip lygiaverčiai parado dalyviai. Juk rinkimai ant nosies, kodėl praleisti tokį reikšmingą elektoratą ir nemokamą galimybę pasirodyti viešai? Anot spaudos, pašvęsti šios tolerancijos kitokiems dienos susirinko apie 700 000 žmonių.
mes kitokie - ne tik teigė, bet ir rodė dalyviai (ugnephoto nuotr.)
Ar aš ne gražus (graži?) (ugnephoto nuotr.)
Paradas tikrai buvo įspūdingas. Toks įspūdingas, kad p. Gražulį jau po pusvalandžio būtų ištikęs infarktas, o vyresnio amžiaus lietuviams būtų pasirodę, kad kažkas atrakino pragarą ir paleido iš ten visus ištvirkėlius. Bet Berlyne, kuriame viskas galima ir kuriame laisvai jaučiasi visi žmonės nepriklausomai nuo pažiūrų, orientacijos, amžiaus, socialinės padėties ar tautybės, šis spalvingas renginys visai tiko. Nors uždėti ženklą N 16 visai norėjosi. Daug spalvų, karnavalo atributų, nuogo kūno, fetišo, keistų galvos apdangalų. Policininkai, seselės, kaliniai, politikai, velniai ir net popiežiai - visų švenčių ir sekso parduotuvėse siūlomų drabužėlių demonstracija.

 Buvo ir tokių, kuriems, įsisiūbavus paradui, drabužių nebereikėjo. Iš kiekvieno sunkvežimio ar atviro autobuso sklido garsi muzika, eisenos dalyviai šoko, mojavo praeiviams ir smalsuoliams, gėrė alų ir tiesiog linksminosi. Tiesiog dar viena didžiulė pakvaišusio Berlyno Party, po ilgos kelionės pačiu miesto centru pasibaigusi vakare prie sausakimšų Brandenburgo vartų. Jūsų dėmesiui - kelios parado akimirkos.
svarbiausia - išpuoštos didžiulės mašinos (ugnephoto nuotr.)

Odos mylėtojų paradas (ugnephoto nuotr.) 

Visai bedieviška (ugnephoto nuotr.)

ugnephoto nuotr.
prijaučiančiųjų sijonėliai (ugnephoto nuotr.)

čia jis ar ji? (ugnephoto nuotr)

Eisenos pabaigoje - šiukšlių mašinos, kurios čia pat plovė gatves ir naikino visus pėdsakus

Berlynas (ne)laukia Obamos


dpa nuotr.
Berlynas kelioms dienoms tapo saugiausia sostine pasaulyje – čia galioja pats aukščiausias saugumo reitingas. Jau šiandien vakare Amerikos prezidento Barako Obamos lėktuvas tūps Berlyno Tėgelio oro uoste, iš kur vėl pakils po Prezidento 26 valandų vizito Vokietijos sostinėje. Berlynas laukia šio vizito, bet ne taip, kaip 2008, kai Europa kliedėjo „Obamanija“ ir daug mažiau, nei prieš 50 metų laukė atvykstant D. Kenedžio. Nori nenori, B.Obama yra lyginamas su savo pirmtaku, kurio vizitas į ką tik siena aptvertą Vakarų Berlyną 1963-iaisiais buvo vokiečiams itin svarbus palaikymas šaltojo karo metu.

B.Obama tokiu populiarumu pasigirti negali. Jam priekaištų turi ir taikos aktyvistai, kurie surengs kelias nedideles demonstracijas. Vokiečiams taip pat nepatiko pasklidusi informacija apie tai, kaip amerikiečių tarnybos žvalgosi vokiečių kompiuteriuose ir renka asmeninius duomenis. Šis šnipinėjimo skandalas net turi savo pavadinimą – United stasi of Amerika“ (Stasi – DDR saugumo tarnyba).  

Tiesiai iš oro uosto šarvuotų mašinų kortedžas nuveš prezidentą su žmona į Ritz Carlton viešbutį Potsdamo aikštėje, kur jis apsistos 11 aukšte esančiuose prezidentiniuose apartamentuose.
Oficialus B.Obamos vizitas prasidės trečiadienį Vokietijos prezidento Joachim Gauck pasveikinimu Belevju pilyje. Po to savo kabinete jo lauks Angela Merkel, kur šalia kitų rimtų klausimų bus sprendžiami ir JAV ir Europos laisvos prekybos reikalai.
 
Kaip ir D.Kenedis, B.Obama kreipsis į žmones prie Branderburgo vartų. Tik, priešingai nei prieš 50 metų, jo paklausyti galės ne šimtai tūkstančių norinčių, bet keli tūksta
nčiai kviestinių, prieš tai saugumo nuoširdžiai patikrintų svečių. Dar svarbesni žmonės kviečiami į bendrą vakarienę Šarlotenburgo pilyje, po kurios prezidentas skris atgal į JAV.

Jau Rusijos prezidentui, Izraelio ir Kinijos vadovams taikomas aukščiausias saugumo lygis, vadinamas 1. Tačiau vieninteliam Amerikos prezidentui galioja 1++ lygis. Jo šarvuotas automobilis atskrenda kartu iš Amerikos. Kaip ir maisto produktai bei daugybė saugumo darbuotojų, kuriems talkins Vokietijos policija ir saugumas.

Berlyniečiai ir turistai piktinasi ir dėl to, kad šiuo metu užtverta pusė miesto. Centre gyvenantys jau visą savaitę negali namo grįžti automobiliu ir privalo nuolat nešiotis asmens dokumentą. Prie Branderburgo vartų jau visą savaitę negali prisibrauti joks turistas, uždarytas eismas mašinoms, dviratininkams ir viešajam transportui, Šprė upe neplaukia turistiniai laivai. O prezidentui rytoj sakant kalbą, negali būti atvertas joks netoliese esančio pastato langas. Viešbutyje, kur apsistos Prezidentas, saugumo darbuotojų turbūt bus daugiau nei svečių. Potsdamo aikštė kelioms dienos taip pat taps uždara turistams ir vairuotojams, kaip ir dar daug gatvių, kuriomis važiuos JAV vadovas.

Sakydamas kalbą pusei milijono Vakarų Berlyno gyventojų, D.Kenedis papirko minią viena fraze – Ich bin ein Berliner (aš esu Berlynietis). Kokia fraze bandys sužavėti vokiečius B.Obama? Pamatysim.