Žiema baigėsi

Taip paskelbė meteorologai viename iš Berlyno laikraščių ir aš norėčiau, kad ši pranašystė būtų Dievui į ausį. Neįtikėtina, tačiau tokios šiltos žiemos Berlyne nebuvo nuo pat meteorologinių stebėjimų pradžios prieš pusę amžiaus.

Galiu patvirtinti, kad jau visą savaitę žydi snieguolės, kad sprogsta ankstyvieji medžių pumpurai, o užvakar pamačiau kieme žydinčius krokus. Praeitą savaitę galima buvo stebėti kaip tvarkingai trikampiu išsirikiavę grįžta paukščiai. Ankstoka vasario viduriui, ne kitaip. Ankščiau tokiu metu metu būdavo pati giliausia žiema. Tačiau šiemet visą vasarį Berlyną lepina saulė, o pliusinė temperatūra laikosi net giedromis naktimis. Lietaus iškrito keli lašai ir tik tam, kad sužaliuotų žolė. Lauko kavinių staleliai vidurdienyje nesiskundžia poilsiautojų stygiumi, gatvės muzikantai paankstino sezoną, o prekiautojai nežino kur dėti žieminius drabužius. Sekmadieniais žmonių pilni parkai, o žaidimų aikštelėse vaikai jau laksto be kepurių ir pirštinių.

Žieminių batų ir striukių Berlyne reikėjo vos vieną sausio savaitę, kai temperatūra buvo nukritusi žemiau nulio. Jei tą savaitę būčiau įnešusi savo balkone augusias fuksijas, turbūt iki šiol būtų nenustojusios žydėti.

Sakykit ką norit apie klimato atšilimus, bet tokios žiemos man patinka. Visai nepasiilgau lietuviškų šalčių ar šlapdribų. Ir visai netrokštu tokių pūgų kaip rytinėje Amerikos pakrantėje. Su sportbačiais vaikščioti visą žiemą ir smagiau, ir taupiau. O mėgautis saule visą paskutinį žiemos mėnesį yra pasiutusiai smagi nemokama pramoga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą