AC/DC, U2 ir dar tūkstantis priežasčių šiemet aplankyti Berlyną

Šiais metais Berlynas ir vėl gali pasigirti pasaulinio lygio atlikėjų koncertais. Gal ką nors sudomins, nes manau, kad atvykti pasiklausyti mėgstamos grupės į Berlyną yra pigiau nei į Londoną ir smagiau nei į Varšuvą. O suderinus koncertą su savaitgaliu ar trumpomis atostogomis, juk galima ir Berlynui šiek tiek dėmesio skirti. Ir gal net atrasti geresnės muzikos, nei įsivaizdavote. Kad ir pavyzdžiui gatvėje ar kokiame nors parke. Arba jaunimo pamėgtame klube.

Nuo šiandien legendinė grupė Kraftwerk Naujoje Nacionalinėje galerijoje gros aštuonis vakarus su 3D projekcijomis. Deja, visi koncertai išparduoti, nėra net iš antrų rankų, nepaisant didžiulės bilietų kainos. 

Vienas didžiausių muzikinių metų įvykių - airių grupės U2 koncertai rugsėjo mėnesį O2 arenoje. Kad sutilptų visi norintys, negailintys už bilietą 130 eur ir daugiau, žymiausi airiai koncertuos net keturis vakarus iš eilės, vietoj planuotų dviejų. Nors kiek esu girdėjusi, smagiausi jų koncertai vyksta namuose, Dubline, kur susirenka ištikimieji jų fanai. Birželio mėnesį toje pačioje arenoje rinksis grupių KISS ir Roxette gerbėjai.
Liepos pradžioje arenoje savo gerbėjų lauks Carlos Santana, o po kelių dienų - Mark Knopfler. Vieno vizito metu galima aplankyti abudu.

Kitas metų įvykis - legendinio AC\DC koncertas Birželio 25 d. Olimpiniame stadione, kur grupė pristatys savo naują albumą "Rock or Bust". Manau, jog net apie pusantro šimto eurų siekiančios bilietų kainos nesustabdys grupės gerbėjų iš Lietuvos ir viso pasaulio. Jei rasite patogesnių ar pigesnių skrydžių - grupė taip pat koncertuos Miunchene, Kiolne, Hanoveryje, Dresdene, Niurnberge. 

Rudenį į kelionę lai ruošiasi Simply red, Nena ir Deep Purple gerbėjai. 

Šią vasarą, liepos mėnesį gerbėjų pilną Olimpinį stadioną bandys surinkti Helene Fischer. Įtariu, jai turėtų sektis, nes visi keturi šį rudenį Berlyne vykę jos koncertai buvo išparduoti labai greitai. Kitas - šlagerių karaliaus Udo Linderberg koncertas stadione turbūt irgi nesudomins lietuvių. 

Nereikia pamiršti ir muzikos festivalių, kur daug žmonių, spalvų, bruzdesio ir alternatyviosios muzikos  - gegužės pirmosios festivalio May Day, Kultūrų karnavalo gegužės pabaigoje, Fete de la Musique biržely, Festivals of Colours liepos mėn. Daugiau informacijos apie festivalius ir pagrindinius Berlyno renginius rasite čia: http://www.berlin.de/en/events/








1 komentaras: