Spalio trečioji: Vokietijoj išeiginė, o Berlyne - šventė

Ryt Vokietija švenčia vienybės dieną, bet visoje Vokietijoje tai daugiau laisvadienis arba ilgojo savaitgalio pradžia - metas pabūti su artimaisiais ir nudirbti susikaupusius darbus namie arba išlėkti kur trumpam atsipūsti. Bavarai turbūt skubės į Octoberfest Miunchene ar savo miesteliuose. 

Bet Berlyne švenčiamos visos šventės iš eilės. Čia žmonės mėgsta švęsti ir oficialias ir neoficialias šventes, o kai jų nebelieka, prisigalvoja naujų. Bet jei švęst Vokietijos suvienijimą, tai tik Berlyne. Kaip ne kaip šis miestas labiausiai jį pajuto. Juk jame krito siena ir pirmieji vienas kitam į glėbį puolė rytiečiai su vakariečiais. Nuo to juk viskas ir prasidėjo. Berlynas buvo ir liks istoriniu miestu. Ir, būdamas jame, negali nešvęsti.

Taigi šventė prasideda jau šiandien vakare didžiule open air diskoteka tiesiog gatvėje po tiltu (Gleimtunnel), kuris kažkada dalino Rytų Berlyną nuo Vakarų, rytuose esantį Prenzlauerberg rajoną nuo vakarietiško Wedding rajono. Kasmet organizuojamos šventės šūkis - "Ost meets West". Party nemokamas, visi gali dalyvauti, visi turi progą švęsti. Kitų rajonų gyventojai švenčia kitur. Kiek iš tiesų vyksta "parčių" mieste, turbūt neitų suskaičiuoti - rytoj juk nereikia į darbą.  

Na o šiandien įsisiautusieji, rytoj galės pratęsti linksmybes prie Branderburgo vartų, kur visas keturias dienas iki pat sekmadienio vyks didžiulė šventė su daugybe dešrų, alaus, karuselių, suvenyrų ir didžiule scena su nemokamais koncertais. Reportažas iš praėjusių metų štai čia:  http://www.vilniusberlynas.blogspot.de/2012/10/vokiska-vienybes-svente-blogiau-uz.html
Rytoj ant scenos gros The Wanted, Y-titty, vyks lazerių šou. Po pietų čia prasidės didžiausia pasaulyje karaokės šventė, kuri truks iki pat vienuoliktos vakaro ir kur ant didelės scenos prie pat vartų galės lipti visi norintys.
   
Šeštadienį čia kviečiami šlagerių mėgėjai, ant scenos pasirodys net pats Heino. Nebėra prasmės važiuoti į Miuncheno Oktoberfest - alaus ir linksmybių bus sočiai ir Berlyne. Tie, kas nori jaukesnės šventės ir mažiau žmonių - gali traukti į Aleksandro aikštę  (Alexanderplatz), kur iki sekmadienio vyksta Oktoberfest su bavarišku alum, keptais viščiukais, kiaulės kojomis ir tais pačiais šlageriais.  

Nėra kada liūdėti praėjusios vasaros, kai šėlsta toks smagus ruduo. 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą