Berlyne vėl Berlinalė

Filmų mėgėjai stoja į eiles prie kasų, kurios nuo šiandien jau pradeda prekiauti bilietais į 64-ojo Berlyno kino festivalio filmus. Papulti į populiariausius ar žinomiausius filmus nėra taip lengva, čia laimi kantriausi ir ilgų eilių neišsigandę žiūrovai. Taupiausi taip pat iš anksto turi įsigyti bilietukus į Kinotag - paskutinę festivalio dieną, kai bilietai į filmus kainuos dvigubai pigiau - tik 6 eurus.

Vienas žymiausių Europoje kino festivalių prasidės ketvirtadienį, vasario 6 dieną iškilmingu renginiu, kur raudonuoju kilimu žengs George Clooney, Charlotte Gainsbourg, Matt Damon, Catherine Deneuve, Forest Whitaker, Bruno Ganz, Uma Thurman. Festivalis bus atidarytas amerikiečių režisieriaus Wes Andersons filmu "Grand Budapest Hotel". Tai komedija apie vertingo paveikslo vagystę iš prabangaus viešbučio. Pagrindiniai filmo aktoriai Bill Muray, Tilda Swinton, Ralph Fiennes ir Lea Seydoux taip pat turėtų dalyvauti festivalio atidarymo dieną. Pašnabždomis kalbama, kad festivalyje pasirodys ir pats Pierce Brosnan, pristatysiantis naują filmą "A long way down".

Iš kitų 23 filmų, besivaržančių dėl auksinių ir sidabrinių lokių, reiktų paminėti "The Monuments men" su George Clooney, skandalingasis Lars von Trier "Nymphomaniac Volume I", 91 metų prancūzų režisieriaus Alain Resnais naują filmą "Aimer, boire et chanter" (Mylėti, gerti ir dainuoti), amerikiečių režisieriaus Richard Linklater naują filmą "Boyhood" su Patricia Arquette ir Ethan Hawke. Festivalio rėmuose taip pat vyks Oskarų pretendento filmo "American hustle" premjera Vokietijoje.

Per dešimt festivalio dienų bus parodyta 400 filmų, į juos bus nupirkta apie 300000 bilietų, juos žiūrės 20 000 kino profesionalų iš 124 šalių ir 3700 žurnalistų. Iškilminga lokių įteikimo ceremonija vyks vasario 15 dieną.

1 komentaras: