Berlin Fashion Week

Šiandien Berlynas visai savaitei tapo Europos madų sostine. Kad ir kaip nenorėtų to pripažinti nuo seno madas diktuojantys metropoliai, Berlynas per pastaruosius dešimt metų tapo svarbiausiu Vokietijos mados miestu ir iškovojo garbingą ketvirtąją vietą po Paryžiaus, Milano ir Londono. Na taip, Berlynas turi žavesio, bet iki madų diktavimo jam dar toli, sakė ne tik madų žurnalistai ir jų redaktoriai, bet ir dizaineriai, kai Berlynas prieš šešis metus rengė pirmąją Mercedes Benz Mados savaitę, kurioje buvo pristatyta 14 kolekcijų, o prieš dešimt metų surengtoje streetwear pristatančioje Bread&butter parodoje pristatyta tik 70 kolekcijų. 
Šiemet per penkias dienas Berlin Fashion week skirtinguose renginiuose bus parodyta beveik 1400 kolekcijų. Per dešimt metų Bread&butter mugė tapo didžiausia pasaulyje gatvės ir miesto mados pristatymo vieta, kurioje praeitais metais sudaryta sandorių už 40 mln Eurų. Šiemet ši mugė vyksta uždarytame Tempelhofo oro uoste.

Berlyno madų savaitės rėmuose vyksta ir kiti renginiai, kaip "Ethical Fashion show", kur pristatomi "žalieji" arba ekologiški drabužiai, inovatyvių drabužių ir aksesuarų mugė "Capsule", mugė "Premium", prabangių drabužių mugė "Show and order" ir kitos. 

Svarbiausiu ir didžiausio fotografų ir mados elito susidomejimo sulaukiančiu Berlyno mados savaitės renginiu be abejonės yra Mercedes Benz Fashion Week, kuriame šiemet savo kolekciją rytoj pristato ir Agnė Kuzmickaitė. Sėkmės jai!

Berlyno mados savaitės organizatorė Anita Tillmann sako, kad niekada nepretendavo į "aukštąją madą". Pasak jos, Berlynas yra gatvės mados sostinė ir turi tai visiems parodyti ir įrodyti. Ne vien ji, bet ir daugelis kūrėjų teigia, kad Berlyne neįmanoma nepajusti kūrybiškumo. jis čia - kiekvienam žingsnyje. O ir menininkų ir dizainerių koncentracija čia tikrai didžiulė. "Made in Berlin" etiketė jau reiškia stilių ir išskirtinumą. Vietinių dizainerių kūryba yra visų pirma mėgstama vietinių gyventojų. O pasirodo, kad jei moki tai pateikt pasauliui, tai tampa įdomu ir jiems. Kaip sako organizatorė, prieš dešimt metų buvo smagus renginys patiems berlyniečiams, o dabar madų dienos tapo tarptautinėmis ir miestui suneša galybę pinigų. Sako, vien taksistai per šią savaitę uždirba dvigubai daugiau. Ir žymiausių mados leidinių žurnalistai važiuoja čia noriai, nes dabar Berlynas yra "Cool", nes čia vyksta ir tokie mados afterparčiai, kad yra ką grįžus papasakoti.    












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą