Naujieji Berlyne

      Šiemet galėjau žvilgtelt į sceną prie Branderburgo vartų, kurią Naujųjų naktį rodo ir televizijos Lietuvoje ir prie kurios  ne kartą ir ne du svajojau sutikt savo Naujuosius. Kažkodėl visada atrodė, kad viešas koncertas su nepažįstama minia ir gražiais fejerverkais - tobuliausias naujųjų sutikimas. Nei tau ruoštis, nei puoštis, nei planuoti, šventė tiesiog sklando ore ir kvepia karštu vynu, dešrelėmis ir net šašlykais, žmonės taikiai ir linksmai nusiteikę, gera muzika ir open air diskoteka garantuoja linksmybes.

      Taigi šiemet mano svajonei buvo lemta išsipildyti, tik... ne paskutinį gruodžio vakarą, o priešpaskutinį. Žmonių buvo mažiau, kvapas jau jautėsi, didžiulis apžvalgos ratas jau mirksėjo ir supo visus norinčius ir negailinčius 6 eurų, o scenoje galėjom išvysti belgų žvaigždės Kate Ryan repeticiją ir išgirsti jos žymiausias dainas "ella elle" ir "desenchantee". Žmonių vaikštinėjančių buvo nemažai, bet daugiau tokių kaip ir mes - su mažais vaikais. Tokių, kurie suprato, kad vaikams per šventę prie Branderburgo vartų ne vieta.

     Kaip rašoma interneto portaluose, patekti į didžiausią Vokietijos diskoteką ir nemokamą koncertą buvo galima tik iki dešimtos vakaro, nes aikštė prie Branderburgo vartų ir 17 Juni gatvė jau buvo perpildyta (skelbiama, kad dviejų kilometrų gatvės atkarpa, aptverta šventei, talpina iki milijono žmonių) ir vėlesnių lankytojų policija galėjo tik atsiprašyti. Galima tik spėlioti, kelintą valandą Pet shop boys gerbėjai turėjo užsiimti vietas prie scenos, kad galėtų kartu su savo dievaičiais kelios minutės po vidurnakčio sudainuoti - arba išrėkti - Go West. Statistika skelbia, kad švęsti naujųjų į Berlyną atvyko iki dviejų milijonų žmonių. Jei pridėsim dar tris milijonus nuolatinių gyventojų - visai nemaža kompanija gaunasi. Ir kas keisčiausia - policija šventinę naktį neužfiksavo jokių ypatingų pažeidimų, nusikaltimų, sužalojimų.

    Trečią nakties įlipti į metro Berlyne buvo nelengva - jie priminė Vilniaus troleibusus piko metu. Žmonių buvo pilnos gatvės, pilni traukiniai, pilni tramvajai, pilni klubai ir net mažos kavinukės, daugybė renginių lauke ir viduj visokiems skoniams. Tai ar tikrai verta grumdytis prie žymiausių Vokietijos vartų? Tas Berlynas, kurio nerodo televizijos, gali pasiūlyti daug daugiau ir daug įdomesnės programos.



 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą