Verslo idėja iš Švedijos

Vokiečiai pavalgyti mėgsta, tai žino kiekvienas. Vokiškos virtuvės patiekalais jie dažniausiai mėgaujasi tik sekmadieniais ar per šventes, bet namie karkas kepa ir raugintus kopūstus troškina tik vienetai. Berlyne jų ypač nedaug. Skubančiame mieste pavargę nuo pietums sukimštų sumuštinių, pakeliui nusipirktų dešrelių ar kebabų, vakarienei žmonės užsinorėjo sveiko, gero, lengvo maisto. Kaip ir Lietuvoje, čia labai išpopuliarėjo valgio virimo knygos, o sveika mityba įsitvirtino madingų pomėgių viršūnėje.

Tačiau nėra taip lengva nusipirkti ekologiškų produktų visai savaitei ir dar sugalvoti skanias ir išradingas vakarienes. Miesto gyventojui tam reikia per daug laiko. Bet, jei yra paklausa, atsiranda ir pasiūla. Iš Skandinavijos šalių atėjęs "mes-atvešim-gamink-pats" verslo modelis greitai išpopuliarėjo Berlyne. Čia veikia net kelios didelės firmos, o statistika sako, kad kas mėnesį atsidaro po naują tokių paslaugų tiekėją, kurie savo veiklą toliau plečia į Vokietijos gilumą.

Verslo idėja tokia - mes ne tik nuperkame jums sveiką maistą iš patikrintų gamintojų, bet ir parenkame receptus ir sudedame visus tam patiekalui pagaminti reikalingus ingredientus reikalingais kiekiais į atskirus paketus. Ir dar, atsižvelgdami į produktų galiojimo laiką, surašome, kurį kurią dieną reikia gaminti. Receptai ne prasti, ir ne tokie jau paprasti, bet lengvai paruošiami, o, svarbiausia, sveiki ir apgalvoti taip, kad juose būtų ir žuvies, ir mėsos, ir daržovių, ir grūdų. Atsižvelgiama į vegetarų ar laktozės netoleruojančių ar alergiškų atskiriems produktams žmonių užsakymus ir jiems paruošiami individualūs pasiūlymai.

Moterys tai jau tikrai žino, kad, pabaigus darbus, tas kasdieninis galvojimas ką pagaminti namie ir iš ko atima tikrai daug laiko, todėl paslauga, kai tau ne tik pasufleruoja, bet ir atveža visus reikalingus produktus, verta tų papildomų pinigų. Tą žinojo ir švedė, trijų vaikų mama, prieš penkerius metus Švedijoje pasiūliusi tokią sparčiai išpopuliarėjusią idėją užimtoms mamoms. Turėkite omenyje, kad gausite tiksliai tiek, kiek reikia, nieko nereikės išmesti. Prekės bus paimtos iš ūkininkų, turinčių ekologinių ūkių sertifikatus. O įdomiais receptais nudžiuginsite visą šeimą ir pačios suprasite, kad išskirtinę vakarienę pagaminti visai nesunku.

O pinigai nėra tokie jau dideli. Ypač tiems, kas rūpinasi sveika mityba ir pirmenybę atiduoda ekologiškiems produktams, kurie šiaip ar taip nėra pigūs. Už 40 eurų kartą per savaitę gausite paketą su 3-5 vakarienėm visai šeimai. Pirmoji idėją į Vokietiją prieš du metus atvežusi švedė atidarė tinklapį www.komtessen.de, kurio kurjeris produktus ir idėjas keturioms vakarienėms šeimoms su vaikais atveš už 63 eurus, o penki pavalgymai keturiems žmonėms atsieis 87 eurus. Www.schlemmertute.de, kuriai vadovauja taip pat švedas, tris vakarienes šeimai siūlosi atvežti už 64 eurus, o dviems žmonėms tai kainuotų 49 eurai.

Verslo idėja puiki ir tuo, kad dažniausiai pabandę klientai tampa nuolatiniais. Receptai kartojasi retai, patiekalai siūlomi, atsižvelgiant į sezoniškumą ir į pilnavertės mitybos taisykles. O man ši idėja graži tuo, kad ankščiau iš darbo grįžęs virtuvėje nemėgstantis sukiotis vyras, radęs viename pakelyje receptą ir produktus, nebegalės pasakyti, kad nežinojo ką daryti vakarienei.

Kiek žinau, švedai jau dalina frančizes. Gal ką Lietuvoje sudomins? Manau, kad paklausa tikrai būtų. Ekologiškas, šviežiai pagamintas maistas be didelių laiko sąnaudų užimtų žmonių visuomenėje bus visada madoje.




     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą