Koncertų sezonas Berlyne jau prasideda

Berlynas yra viena tų nuostabių vietų, kur smagu atlėkt pasiklausyti vieno ar kito mėgstamo atlikėjo. Visų pirma - ne taip jau ir toli, su mašina atlėkti galima per 12-14 val. Visų antra - pigūs viešbučiai. Visų trečia - smagus miestas, kuriame galima praleisti ir dar kelias dienas, aplankyti klubus, muziejus, parduotuves ar tiesiog paklausyti gatvėj grojamos nuostabios muzikos. Berlynas - ko gero, arčiausias didmiestis, kurį į savo gastrolių planus įtraukia žymiausios pasaulio muzikos žvaigždės (išskyrus Robbie Williams šią vasarą, dėl ko tikrai labai gaila).

Šis muzikinis sezonas turi ką pasiūlyti melomanams. Šį savaitgalį, pavyzdžiui, koncertuoja ekscentriškoji ir žymioji John Lennon našlė Joko Ono, kuri iš karto po koncerto čia švęs 80 metų jubiliejų ir 40 metų miuzikinės veiklos sukaktį. Muzikiniame performance dalyvaus ir jos sūnus Julian Lennon. Įdomu būtų pamatyti net ir nesant jos gerbėjams, ar ne? Juo labiau, kad niekas iš anksto nežino ką ji bus nusiteikusi išdarinėti scenoje.

Bet grįžtame prie masinių, populiarių artistų koncertų, kuriuos būtų galima visai nesunkiai aplankyti iš Lietuvos. Kovo 3 d. Berlyne koncertuos originalaus balso portugališkų šaknų turinti kanadietė dainininkė ir dainų kūrėja Nelly Furtado, kuri jaukioje nedidelėje salėje Noikiolno rajone pristatys savo naują albumą "The Spirit Indestructible". Bilietai - nuo 52 eurų. Po savaitėlės savo gerbėjus Berlyno Koncertų salėje džiugins Bryan Adams, Unplugged. Tai ne šou, tai tiesiog koncertas gurmanams ir šio atlikėjo kūrybos gerbėjams, į kurį jau, deja, nebėra bilietų. Paskutinę mėnesio dieną O2 arenoje rinksis Justin Bieber fanai. 

Balandžio 15 d. Vokietijos sostinėje, Velodrom salėje koncertuos ir į Lietuvą šiemet užsuksianti viena ryškiausių šios dienos žvaigždžių iš Amerikos Lana Del Rey. Jos hitą Summertime Vokietijos radijo stotys dabar leidžia be paliovos. Bilietai - nuo 51 euro.

Balandžio 17 dieną Tempodrom salėje koncertuos soulo deivė Anastacia, taip pat turinti be galo daug gerbėjų visame pasaulyje. Kitas, jau lietuviams ne kartą matytas atlikėjas - Joe Cocker savo pasirodymą surengs 25 balandžio. Bilietai - nuo 47 eur. Lengvo metalo gerbėjus mėnesio pabaigoje kvies Meat Loaf grupė.

Gegužės 3 d. į koncertą rinksis Pink gerbėjai, o gegužės 10 dieną - Dire Straits vokalisto, gitaristo ir dainų autoriaus Mark Knopfler mylėtojai. Dainininkas O2 arenoje pristatys dvigubą albumą "Privateering". Bilietai - nuo 60 eurų. Gegužės 16 d.  toje pačioje arenoje savo dievuko galės paklausyti populiariausio italo dainininko Eros Ramazzotti gerbėjos, o  gegužės 30 ten pat rinksis žymaus gitaristo ir dainininko Eric Clapton mylėtojai.

Gegužės 24 dieną Berlyno o2 arenoje - nerealiosios Beyonce koncertas. Po keturių metų pauzės dainininkė grįžta į Vokietiją tik su dviem koncertais. Todėl ir bilietai nepigūs - nuo 120 eur.

Birželis prasidės 2 dieną Waldbune scenoje vykstančiu Neil Young ir grupės Crazy Horse koncertu. Vieni myli šį seną rokerį be kompromisų, o kiti gerbėjai skundžiasi, kad jis ne kažką beišdainuoja. Bet aš, tiesą sakant, labai norėčiau šią muzikos legendą išgirsti gyvai.

Užtat abejonių dėl birželio 9 dieną Berlyno Olimpiniame stadione vyksiančio Depeche Mode koncerto nekyla niekam. Tik, ko gero, pigiau juos šią vasarą bus galima pamatyti Lietuvoje. Vokietijos sostinėje pigiausi bilietai jau išpirkti, liko tik brangesni nuo 150 eur arba patys brangiausi stovimi prie scenos už 250 Eur.

Tame pačiame 80000 žiūrovų talpinančiame stadione birželio 18 d. koncertuos Bon Jovi. Buvo tikimasi, kad ši amerikiečių grupė ir jos lyderis Jon Bon Jovi šią vasarą užsuks ir į Lietuvą, tačiau planai neišdegė. Fanai, norėdami pamatyti koncertą, turės vykti į Gdanską arba į Berlyną.  Bilietų kainos - nuo 47 eur. Tą pačią dieną O2 arenoje koncertuoja Iron Maiden, taigi gero roko gerbėjai netgi turės iš ko rinktis.

Grupė KISS keturiasdešimtmečio proga birželio 12 dieną Berlyno Waldbune scenoje rengia vienintelį Vokietijoje koncertą, tad seniems metalistams būtų laikas sukrusti. Bet mane labiau domina gauti bilietuką į Dead Can Dance Open air koncertą birželio 17 dieną. Į šios grupės rudeninį koncertą bilietai buvo iššluoti per kelias dienas. Tikiuosi, kad šį kartą spėsiu.      

Kitas absoliutus mano šių metų favoritas, nors daug kas sako, kad taip pat nebeišdainuojantis - Leonard Cohen, koncertuosiantis O2 arenoje liepos 17 dieną. Bet ar ne už tą prikimusį balsą mes jį taip mylim? Bilietai - nuo 55 eur.  

Na ir pabaigai - privalomas visiems fanams Roger Waters koncertas "The Wall live" Olimpiniame stadione rugsėjo 4 dieną. Paskutiniame koncertiniame ture bus atliekamos visos žymiojo Pink Floyd disko The Wall dainos, scenoje ant žymiosios sienos bus rodomos projekcijos, kartu išgyvensime dar vieną sienos griūtį. Sakoma, Roger Waters sugalvojo jaunajai kartai parodyti tai su kuo užaugo jų tėvai ir paskutinį kartą šią vasarą išsiruošia į turą po Europą. Sakykit ką norit, bet tokiam pasirodymui geresnės vietos už Berlyną nėra. Gal tokios euforijos, kaip 1990 aisiais, kai šį spektaklį prie tikros sienos griuvėsių Potsdamo aikštėje žiūrėjo pusė milijono žmonių, ir nebus, bet koncerto rengėjai garantuoja nepakartojamą jausmą. Bilietai nepigus - nuo 85 eur.

Taigi, gero koncertinio sezono visiems skoniams! Ir nesusivėlinkite įsigyti bilietus, nes jie sparčiai tirpsta. Vokiečiai nelaukia paskutinės minutės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą